Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden.

Inschrijving

Wat gebeurt er nadat ik ben ingeschreven?
Vanaf nu houden we je op de hoogte als er een woning vrijkomt: je mag hier als kandidaat op reageren. Daarnaast zul je worden uitgenodigd voor onze open dag; we streven ernaar om er elk jaar 1 te organiseren. Deze open dagen vinden we belangrijk zodat je een goed beeld kan krijgen van Centraal Wonen Mozaiek. Naast dat het leuk is, is het namelijk altijd goed om te kijken wat ons project zoal inhoudt en wat je kunt verwachten. We proberen je op een open dag alvast een kijkje te geven in verschillende woningen en gezamenlijke ruimtes. Bovendien is het een goede gelegenheid om kennis te maken met een aantal bewoners, zodat je uiteindelijk op basis hiervan kunt kijken of Centraal Wonen bij jou past.

Kan ik een keer langskomen om kennis te maken of te zien wat Centraal Wonen inhoudt?
Dat kan! We organiseren jaarlijks een open dag. Op deze dag vertellen we graag meer over ons project, bezichtigen we de gemeenschappelijke ruimten, laten we verschillende woningen zien en is er ruimte voor het stellen van vragen. Iedereen die is ingeschreven wordt hiervoor uitgenodigd. Door de grote interesse in ons woonproject doen we dit niet op individuele basis.

Hoe groot is de kans dat ik kan komen wonen bij CW Mozaiek?
Op dit moment staan er meer dan honderd kandidaten op de wachtlijst. In de periode 2016 t/m 2020 zijn er in onze bewonersvereniging 8 woningen vrijgekomen en toegewezen aan een kandidaat-lid. Kijk bij interesse dus ook eens bij andere Centraal Wonen projecten.
Bij het toewijzen staat diversiteit voorop: dit houdt in dat we streven naar een gemengde groep bewoners. Kandidaten worden daarom naast motivatie ook op basis van ondervertegenwoordiging geselecteerd. Verder houden wij aan dat je minimaal één jaar ingeschreven moet staan om in aanmerking om bij ons te komen wonen. Op deze manier menen we een selectie te kunnen maken uit kandidaten die bewust kiezen voor Centraal Wonen. 

Wat is de procedure als er een woning vrijkomt?
Ieder kandidaat-lid ontvangt een uitnodiging om te reageren op de woning. Op basis van het toewijzingsbeleid worden een aantal kandidaten uitgenodigd voor een bezichtiging van de woning en een kennismakingsgesprek. Als de woning aan jou wordt toegewezen, controleert Woonwaarts of ook aan hun voorwaarden is voldaan. Bij akkoord word je lid bij Centraal Wonen Mozaiek en kan het huurcontract met de woningbouwvereniging worden getekend.

Zijn er nog andere Centraal Wonen projecten in de omgeving?
In de omgeving Nijmegen vind je de volgende CW projecten:
CW Opaalstraat:  http://www.cwopaalstraat.nl
CW Kastanjehof:  http://cwkastanjehof.nl
CW Mozaiek:  http://www.cwmozaiek.nl
IEWAN:  http://www.iewan.nl
Woongemeenschap Eikpunt:  http://www.woongemeenschapeikpunt.nl
Villa Sterappel:  http://www.villasterappel.nl/info/

Daarnaast is de adreslijst van Landelijke Vereniging Centraal Wonen een handig overzicht van alle aangesloten projecten. 

Huren

Wat zijn de kosten van het wonen bij CW Mozaiek?
Naast de huurprijs van de woning, die je aan de woningbouwvereninging betaalt, draag je ook een deel van de kosten van de vereniging. Deze bestaan uit:

Inleggeld
Als de woning aan je wordt toegewezen vraagt CW Mozaiek inleggeld van € 500,- voor onder andere de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte, logeerkamer en het dakterras. Mocht je binnen 10 jaar verhuizen, krijg je het bedrag terug onder aftrek van 1/10 voor elk jaar dat je in de woning hebt gewoond. Met andere woorden: je betaalt 50 euro per jaar voor het gebruik van de gemeenschappelijke voorzieningen. De maandelijks huur van de gemeenschappelijke ruimtes wordt al samen met de huur van de woning door de woningbouwvereniging geïnd.

Contributie
€ 7,- per maand aan contributie.

Internetverbinding
Centraal Wonen Mozaiek beschikt over een centrale glasvezel verbinding en voorziet iedereen van een eigen aansluiting op ons netwerk. Iedere bewoner betaalt mee aan deze internetverbinding. De kosten hiervan zijn €15,- per maand per woning.

Staat je vraag hier niet tussen?
Mail ons op kandidaatleden@cwmozaiek.nl