Veelgestelde vragen

Menu
P

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden.

- Wat gebeurt er nadat ik ben ingeschreven?
Na je inschrijving ontvang je een bevestiging van inschrijving. Vanaf nu houden we je op de hoogte als er een woning vrijkomt: je mag hier als kandidaat op reageren. Daarnaast zul je worden uitgenodigd voor onze open dag; deze organiseren we elk jaar. Deze open dagen zijn in principe niet verplicht om op een vrijgekomen woning te kunnen reageren, maar natuurlijk wel belangrijk om een goed beeld te krijgen van Centraal Wonen Mozaiek. Naast dat het leuk is, is het namelijk altijd goed om te kijken wat ons project zoal inhoudt en wat je kunt verwachten. We proberen je op een open dag alvast een kijkje te geven in verschillende woningen en gezamenlijke ruimtes. Bovendien is het een goede gelegenheid om kennis te maken met een aantal bewoners, zodat je uiteindelijk op basis hiervan kunt kijken of Centraal Wonen bij jou past.

- Kan ik een keer langskomen om kennis te maken of te zien wat Centraal Wonen inhoudt?
Door de grote interesse in ons woonproject doen we dit niet op individuele basis. We organiseren daarentegen jaarlijks een open dag. Op deze dag vertellen we graag meer over ons project, bezichtigen we de gemeenschappelijke ruimten, laten we verschillende woningen zien en is er ruimte voor het stellen van vragen. Iedereen die is ingeschreven wordt hier voor uitgenodigd.

- Hoe groot is de kans om toegewezen te worden aan een woning?
Op dit moment staan er ongeveer honderd kandidaten op de wachtlijst. Bij het toewijzen staat diversiteit voorop: dit houdt in dat we streven naar een gemengde groep bewoners. Kandidaten worden daarom naast motivatie ook op basis van ondervertegenwoordiging geselecteerd. Verder houden wij aan dat je minimaal één jaar ingeschreven moet staan om in aanmerking te komen voor een woning. Op deze manier hopen we een selectie te kunnen maken uit kandidaten die bewust kiezen voor Centraal Wonen. In de periode 2016 t/m 2020 zijn er in onze bewonersvereniging 8 woningen vrijgekomen en toegewezen aan een kandidaat-lid.

- Wat is de procedure als er een woning vrijkomt?
Ieder kandidaat-lid ontvangt een uitnodiging om te reageren op de woning. Op basis van het toewijzingsbeleid worden een aantal kandidaten uitgenodigd voor een bezichtiging van de woning en een kennismakingsgesprek. Als de woning aan jou wordt toegewezen, controleert Woonwaarts of ook aan hun voorwaarden is voldaan. Bij akkoord word je lid bij Centraal Wonen Mozaiek en kan het huurcontract met de woningbouwvereniging worden getekend.

- Zijn er nog andere Centraal Wonen projecten in de omgeving?
In de omgeving Nijmegen vind je de volgende CW projecten:
CW Opaalstraat:  http://www.cwopaalstraat.nl
CW Kastanjehof:  http://cwkastanjehof.nl
CW Mozaiek:  http://www.cwmozaiek.nl
IEWAN:  http://www.iewan.nl
Woongemeenschap Eikpunt:  http://www.woongemeenschapeikpunt.nl
Villa Sterappel:  http://www.villasterappel.nl/info/

Daarnaast is de adreslijst van Landelijke Vereniging Centraal Wonen een handig overzicht van alle aangesloten projecten. 

 

Staat je vraag hier niet bij? Neem contact op met kandidaatledenmozaiek@gmail.com.
Alles duidelijk? Inschrijven doe je hier!